Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ انار با نام علمی Punicagranatum  یکی از میوه های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه یا تقریباً زرد است، این میوه تنها در ایران ، افغانستان ، پاکستان و عراق کشت می شود به همین خاطر عضو مرغوب ترین میوه های جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترکیبات بیوشیمیایی انار

 

انار یک منبع طبیعی از ترکیبات فنلی است که حاوی آنتی اکسیدان هایی همچون تانن، پلی فنل، فلاونوئید و ویتامین می باشد.  سایرآنتی اکسیدانهای انار شامل توکوفرولها وC آنتوسیانین ها هستند که خواص پیش گیرنده و درمانی آنها به اثبات رسیده است. جدول زیر نوع ترکیبات شیمیایی انار را نشان می دهد.

 

پوست میوه                      

آب میوه                  

   ریشه و پوست تنه                   

گل

برگ

دانه

پونیکالین

پونیکالاژین

کافئیک اسید

الاژی تانن ها

آلکالوئیدهای پل له تیرین

لوتئولین

کامفرول

کوئرستین

گالیک اسید

الاژیک اسید

 

قند های ساده

اسیدهای آلی الیفاتیک

گالیک اسید

الاژیک اسید

کینیک اسید

فلاونول ها

اسیدهای امینه

مواد معدنی

EGCG

اسید اسکوربیک

 

 

الاژی تانن ها

آلکالوئیدهای پی پریدین

الکالوتید پیرولیدین

الکالوئیدهای پل له تیرین

 

اسید گالیک

اورسولیک اسید

تری ترپنوئیدها

اسیدهای چرب

 

 

کربوهیدرا تها

قندهای احیاکننده

استرول ها

ساپونین ها

فلاونوئیدها

تانن ها

الکالوئیدهای پی پریدین

فلاون

گلیکوزیدها

الاژی تانن ها

 

 

۳,۳′-Di-O-methylellagic

acid

۳,۳′,۴′-Tri-Omethylellagic

acid

اسید پونیسیک

اسید اولئیک

اسید پالمیتیک

اسید استئاریک

اسید لینولئیک

استرول ها

توکوفرول ها

استروئیدهای جنسی

 

 

 

 

 

انتوسیانین ها که فلاونوئیدهایی با توان آنتی اکسیدانی هستند و درخشندگی آب میوه انار را باعث می شوند، طی رسیدن میوه افزایش و پس از پلاسیدگی کاهش می یابند.  موادمعدنیموجوددرآبمیوهشاملآهن (که نسبتاً فراوانتر از بقیه کلر،کبالت است) وعناصری همچون کلسیم، سلنیم، کروم، سزیم، مس، پتاسیم، منیزیم، منگنز، مولیبدن، سدیم،(Sn) تین ،(Ce) سریوم ،(Sc) اسکاندیوم ،(Rb) روبیدیوم و روی است.(Sr) استرانسیوم یکی از ترکیبات جدا شده از دانه انار، روغن دانه انار است که ۱۲درصد وزن دانه را شامل می شود.

علاوه بر این اجزای انار، از گل ، برگ ، پوست تنه و حتی ریشه و پوست انار نیز به عنوان دارو استفاده می شود.

           

فرآورده هاوداروهای موجود در بازار

انار می تواند به صورت تازه خوری، آب میوه، آب میوه، تخمیر شده، دانه خشک شده )اناردانه(، دانه منجمد شده، دانه های کنسرو شده، رب انار، ژله، سرکه، خمیر و فراورده های طعم دهنده مصرف شود. آب میوه انار که شایعترین فرآورده انار است، با استفاده از دستگاه چرخش توأم با فشار به نحوی که هسته دانه خرد نشود، به دست می آید.  آب میوه به دست آمده باحرارت پاستوریزه در دمای ۸۲-۷۹درجه و خنک کردن و رسوب گذاری طی ۲۴ ساعت و در نهایت صاف کردن آن به دست می آید.  آبمیوه شفاف به دست آمده می تواند با تیمار دمایی با با استفاده از مواد شیمیایی نگهدارنده، محافظت شود.

استفاده از دی اکسید گوگرد برای انار به واسطه از دست رفتن رنگ آب میوه، ممنوع شده است.  اب میوه انار یکی از مواد غذایی است که حاوی حدود ۴۰ درصد از مقدار مجاز (RDA (Recommended  Daily ) (Allowance ویتامین  C است.

تهیه ژله انار در مقیاس کوچک توصیف شده است.  نکته قابل توجه در تهیه ژله این است که حدود ۵۰ درصد انتوسیانین های موجود در آب میوه انار پس از تبدیل شدن به ژله از بین می رود.

 

فعالیت های زیست شناختی ترکیبات انار

آب میوه انار، دانه ها و پوست میوه انار منبعی از مواد غذایی متعدد هستند، اما میوه کامل انار برای اهداف دارویی متنابهی استفاده می شود.  انارهای شیرین تا اندازه ای ملین هستند، در حالی که اعتقاد بر این است که انارهایی که کمتر شیرین مزه هستند برای التهاب معده و در در دهای قلبی مؤثر هستند.

عصاره آب انار، پوست، برگ ها، میوه نارس و پوست میوه دارای خاصیت دارویی بویژه خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی هستند و در درمان دیابت، بیماری های قلبی و سرطان مورد استفاده قرار می گیرند.

 

فعالیت آنتی اکسیدانی

 

آب میوه انار، (Bioactive) اولین ترکیب زیست فعال پلی فنل ها و خصوصیات بالقوه آنتی اکسیدانی آنهاست. پونیکالاژین آنتی اکسیدان اصلی پلی فنلی به دست آمده از آب میوه انار است. آزمایش های صورت گرفته در آزمایشگاه نشان داد که عصاره انار کامل، خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به هر کدام از اجزاء به تنهایی دارد.

تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی ترکیبات انار و مشتقات آنها توسط محققین و متخصصین صنایع غذایی کشاورزی برای استفاده از آنها در صنایع غذایی به عنوان افزودنی های طبیعی جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی( که به طور فزاینده ای به دلیل اثرات جانبی شان محدود می شوند) بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

فعالیت ضدمیکروبی و ضدباکتریایی

 

به واسطه علاقه روزافزون برای استفاده از مواد ضدمیکروبی طبیعی و آنتی اکسیدان های مشتق شده از منابع گیاهی، تحقیق روی خواص گیاه انار و ترکیبات شیمیایی آن افزایش یافته است. بررسی تأثیر ضدمیکروبی انار توسط محققین زیادی صورت گرفته است و گستره تأثیر بازدارندگی آن همیشه به فعالیت آنتی اکسیدانی آن که عمدتاً به میزان ترکیبات فنلی و انتوسیانینی میوه مربوط می شود، توصیف شده است. فعالیت ضدمیکروبی عصاره پوست انار، عصاره دانه، آب میوه و میوه کامل را روی تعدادی از باکتر یها و قارچها بررسی کردند و نتایج آزمایشات نشان داد که عصاره پوست میوه بیشترین فعالیت ضدمیکروبی در مقایسه با سایر اجزای گیاه دارد. 

کاربرد ترکیبات شیمیایی انار به حیطه دندانپزشکی نیز وارد شده است به نحوی که خاصیت ضدباکتریایی آن بر علیه ،Staphylococcus mutans، سویه های استرپتوکوک بررسی شده Candida albicans،Streptococcus mitis است و چنین نتیجه گیری شده که ژ لهای حاوی ترکیبات انار می توانند از چسبیدن باکترهای مخرب دندان به سطح دندان وحفره های آنها جلوگیری کنند..

 

 

فعالیت ضدالتهابی و ضدسرطانی

یافته های تحقیقاتی حاکی از این است که قسمت های مختلف انار گسترش برخی از سلول های توموری را مهار می کنند.  پلی فنلهای حاصل از آبمیوه تخمیر شده انار اثرات ضدسرطانی روی سلولهای سرطانی پستان در شرایط درون شیشه نشان دادند.

 تحقیقات نشان داده است که میوه انار، آبمیوه انار،دانه انار و روغندانه در سرطانهای پروستات، پستان، پوست، روده بزرگ) کولون(، شش، سرطان های دهانی و لوسمی از طریق مکانیسم عمل، آنتی اکسیدان ها، عوامل ضدتکثیر سلولی، توقف رشد، برهم زدن چرخه سلولی و مرگ سلول، ضدرگ زایی و ضد التهاب فعالیت دارند.

الاژیک اسید که یکی از ترکیبات شیمیایی آب میوه و روغن دانه انار است که روی سرطان پوست، لوزالمعده، پستان، پروستات، کولون (روده بزرگ)، روده، مری، مثانه، دهان، خون، کبد و نوروبلاستوما تأثیر دارد.

تحقیقات داشنمندان در مورد اثرات ضد التهابی اناردر شرایط اینویترو نشان می دهد که ترکیبات انار مانع رگزایی، حالت تهاجمی، رشد والقای مرگ سلولی میشود.

 

فعالیت ضددیابتی

دیابت شیرین یک اختلال (Diabetes mellitus) متابولیکی است که به واسطه توارث و یا کمبود اکتسابی یا (نوع I یا دیابت شیرین وابسته به ترشح ناکافی هورمون انسولین( یا به واسطه پاسخ ناکافی سلولهای هدف به انسولین (دیابت نوع IIیا غیروابسته به انسولین) با به واسطه ترکیبی از این عوامل که در نهایت  منجر به هیپرگلایسمی (افزایش قندخون) می شود، به وجود می آید.  

افزایش قند خون به قنددار شدن پروتئین ها و تشکیل فراورده های قندی، فعال شدن مسیر سوربیتول، ایجاد رادیکال آزاد و تهی شدن آنتی اکسیدان ها و تحریک واکنش های التهابی منجر می شود.  این مکانیسمها باعث آسیب به سلولهای عصبی(neuropathy)، کلیه(nephropathy) ، شبکیه چشم (retinopathy)  و بیماریهای قلبی عروقی میشوند.        

مطالعات پاراکلینیکی مد لهای حیوانی انجام شده طی یک و نیم دهه اخیر نشان داده است که عصاره گل، دانه، روغن دانه و  پوست و دانه انار دارای خواص ضد دیابتی هستند

عصاره متانولی گل انار روی دیابت نوع II مؤثر است و مطالعات نشان داده است که استعمال خوراکی عصاره گل انار میزان گلوکز پلاسمای خون را در رت های دیابتی غیرناشتا کاهش می دهد.

  

انتهای پیام / مریم عیدی

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۶۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید

آفتاب‌‌نیوز :

رفلاکس اسید می‌تواند یکی از علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باشد. علائم آن شامل خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس است که به عنوان تنگی نفس نیز شناخته می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این بیماری اغلب یک علت زمینه‌ای و گاهی ناشناخته آسم و سایر مشکلات تنفسی است.

زمانی که اسید معده از مری عبور می‌کند، می‌تواند وارد ریه‌ها و گلو شود. آن نواحی را تحریک کند و منجر به مشکلات تنفسی شود، از جمله:

التهاب ریه

اگر اسید در ریه‌ها تنفس شود، می‌تواند باعث التهاب یا تنگ شدن راه‌های هوایی شود و منجر به برونشیت یا ذات‌الریه شود.

تحریک دستگاه تنفسی فوقانی

اگر اسید سیستم تنفسی فوقانی از جمله گلو را تحریک کند، ممکن است ترشح خلط، احتقان قفسه سینه و سرفه را تجربه کنید.

علاوه بر این می‌تواند علائم آسم را برای افرادی که هر دو بیماری را دارند ایجاد کند. اگر رفلاکس اسید درمان نشود، می‌تواند عوارض زیادی ایجاد کند، به ویژه در افرادی که چندین بار در هفته آن را تجربه می‌کنند.

شرایط تنفسی

رفلاکس اسید درمان نشده یا رفلاکس اسید یکی از علل شروع آسم بزرگسالان است. همچنین می‌تواند باعث عفونت سینوسی، زخم و آسیب ریه ناشی از برگشت اسید به ریه‌ها شود.

مشکلات مری

رفلاکس اسید آسیب زیادی به مری می‌زند، لوله‌ای که غذا را از گلو به معده می‌برد. با گذشت زمان، عبور اسید معده به مری می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

تغییر در پوشش مری

سرطان مری

سختی یا درد در هنگام بلع

تنگی مری

رفلاکس اسید درمان نشده می‌تواند منجر به عوارض دیگری مانند موارد زیر شود:

پوسیدگی دندان

کم خوابی

گلودرد مزمن

چگونه رفلاکس اسید و تنگی نفس را مدیریت کنیم؟

صحبت با پزشک در مورد علائم تنفسی مهم است، به خصوص اگر آسم دارید یا مشکوک هستید که ممکن است به آن مبتلا شده باشید. مدیریت رفلاکس اسید می‌تواند به شما در کنترل و کاهش تنگی نفس کمک کند.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی

تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر قابل توجهی بر افراد مبتلا به رفلاکس اسید دارد.

از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی (غذا‌های چرب، سرخ شده و تند، کافئین و نوشابه‌های گازدار) که باعث آن می‌شوند خودداری کنید.

دارو‌ها

دارو‌های بدون نسخه و تجویزی می‌توانند به درمان رفلاکس اسید کمک کنند. اگر متوجه شدید که رفلاکس اسید یا تنفس شما به طور ناگهانی بدتر می‌شود، باید با پزشک تماس بگیرید. این امر به ویژه زمانی مهم است که متوجه علائم جدید می‌شوید یا زمانی که علائم موجود شما شروع به تداخل با توانایی شما در انجام فعالیت‌های عادی روزانه می‌کند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • آموزش یک مدل نوشیدنی کافی شاپی خوشمزه با طالبی 
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن